Je bent hier: Corfu » Over Corfu » Bezienswaardigheden Corfu

Bezienswaardigheden Corfu

Highlights Corfu

Het stadhuis van Corfu stad, KerkyraHet Griekse Corfu is een eiland met bezienswaardigheden in overvloed. Het groene eiland kent in flora en fauna een grote diversiteit. Populaire trekpleisters zijn uiteraard de zon, de zee en het strand, maar eveneens de rijke cultuur maakt Corfu boeiend en interessant. De hoofdstad Kerkyra is zelfs tot werelderfgoed van UNESCO uitgeroepen in 2007.

Op onze site vind je een overzicht van historische en stedelijke bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Ook de mooiste stranden en activiteiten mogen natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst.

Historische bezienswaardigheden

De rijke geschiedenis van Corfu is overal terug te vinden op het eiland. Van oude forten tot aan het karakteristieke Weense landgoed van Sissi. Hieronder vind je aantal mooie historische bezienswaardigheden.

» meer historische bezienswaardigheden | Lees meer over de historische bezienswaardigheden van Corfu

Stedelijke bezienswaardigheden

Over het gehele eiland Corfu vind je tal van bezienswaardigheden uit de oudheid. Maar ook in de stad hebben bezetters hun sporen achter gelaten. Vooral in de stad Kerkyra, Corfu Stad, is dat goed te zien aan de mix van bouwstijlen. Deze stad biedt dan ook een schat aan boeiende stedelijke bezienswaardigheden, zoals het Oude Fort, het Esplanade plein en de diverse musea. Net buiten de hoofdstad is het Achillion Paleis, beter bekend als buitenverblijf van Sissi, gelegen. Zeker de moeite waard. Op deze site vind je een compleet overzicht van stedelijke bezienswaardigheden.

» meer stedelijke bezienswaardigheden | Lees meer over de stedelijke bezienswaardigheden van Corfu

Stranden

Corfu kent verschillende stranden. De meeste stranden zijn voorzien van een mengeling van zand en kiezels of bestaan alleen uit kiezelsteentjes of zand. Op de meeste stranden vind je tal van faciliteiten, zoals op de stranden van Gouvia, Dassia en Kavos. Bovendien dragen vele stranden de blauwe vlag voor netheid. Het heldere water van de zee geeft het eiland niet alleen een uniek karakter, maar zorgt bovendien voor een gematigd klimaat en met op de heetste dagen een verkoelend briesje. Het is zodoende goed toeven op de stranden. We hebben weer een aantal mooie stranden voor je opgezocht.

» meer stranden | Lees meer over de stranden van Corfu

Actief & Overig

Natuurlijk kun je op Corfu de hele dag relaxen op het strand, maar je kunt ook het binnenland intrekken en genieten van de schitterende natuur. Je kunt dit op eigen gelegenheid al fietsend of wandelend doen, maar je kunt de mooiste plekjes ook georganiseerd met een jeepsafari bezoeken. Op sportief gebied zijn er ook eindeloos veel mogelijkheden; van duiken of snorkelen tot aan zwemmen in het het grootste waterpark van Europa. Je zult je geen moment vervelen op Corfu dus kies daarom snel uit onderstaand overzicht jouw favoriete uitstapje!

» meer actief en natuur Corfu | Lees meer over leuke activiteiten en de natuur van Corfu