Je bent hier: Corfu » Over Corfu

Over Corfu

Corfu is van de zeven Ionische eilanden het meest noordelijk gelegen eiland. Het is een populaire vakantiebestemming bij vele mensen van jong tot oud, mede vanwege de lange stranden, de kliffen en de prachtige groene bergen. Maar ook de talrijke boeiende, historische en stedelijke bezienswaardigheden, het bruisende uitgaansleven, de authentieke dorpjes en de hoofdstad Kerkyra maken van Corfu een fantastisch vakantie-eiland.

Prachtige natuur en authentieke dorpjes!

Het stadhuis van Corfu stad, KerkyraHet Griekse eiland Corfu is bij vakantiegangers een bekende toeristische trekpleister. Je vindt hier kleine authentieke dorpjes, mooie badplaatsen en het grote centrum Kerkyra, ofwel Corfu Stad. Met de vele winkelstraten, historische bezienswaardigheden, zoals musea, kerken en forten, de talrijke restaurantjes en de bruisende discotheken trekt deze hoofdstad jaarlijks veel bezoekers. (..)

» meer Corfu-stad | Lees meer over de hoofdstad van Corfu, Kerkyra ofwel Corfu-stad

Een bijzonder mooi eiland

De noordkust van Corfu, nabij SidariOok de natuur op het eiland Corfu is een lust voor het oog. Het heuvelachtige landschap is veelal begroeid met onder meer cipressen en olijfbomen. De kustlijn kent vele baaitjes, rotsen, witte zandstranden en helderblauw water. Ook liefhebbers van watersporten komen hier dus helemaal aan hun trekken. (..)

» meer bezienswaardigheden in Corfu | Lees meer over de bezienswaardigheden in Corfu

Een aantrekkelijk eiland

Het Griekse eiland Corfu was vroeger, vanwege de strategische ligging zeer aantrekkelijk voor veel overheersers.Het Griekse eiland Corfu was vroeger, vanwege de strategische ligging zeer aantrekkelijk voor vele overheersers. Zowel de Romeinen, de Byzantijnen en de Venetianen, als de Fransen en de Britten hebben hier duidelijk hun sporen nagelaten. De geschiedenis van het eiland gaat terug naar 734 voor Christus. (..)

» meer geschiedenis Corfu | Lees meer over de geschiedenis van Corfu

Een toeristeneiland mét cultuur

Corfu mag dan bij uitstek een toeristeneiland zijn met zijn stranden, helderblauwe zee en swingende uitgaansleven, ook op het gebied van cultuur heeft het eiland veel te bieden.Corfu mag dan bij uitstek een toeristeneiland zijn met zijn stranden, helderblauwe zee en swingende uitgaansleven, ook op het gebied van cultuur heeft het eiland veel te bieden. De karakteristieke bergdorpjes, de stokoude voertuigen, de kleurige klokken, de smalle straatjes en steegjes, de kerken en paleizen, je kunt over het hele eiland een flink portie cultuur snuiven. Hieronder volgt een beknopt overzicht. (..)

» meer cultuur Corfu | Lees meer over de cultuur van Corfu

De complete Corfu reisgids

Vakantie CorfuOp deze site vind je een compleet overzicht over dit fascinerende eiland Corfu. De geschiedenis, de hoofdstad Kerkyra, de vele bezienswaardigheden, de vakantie typen en natuurlijk het uitgaansleven in Corfu. (..)

» meer vakantie Corfu | Lees meer over een vakantie op Corfu