Je bent hier: Corfu » Artikels » Top 5 Griekse eilanden

Top 5 Griekse eilanden

Artikel door JibaJibaDe redenen voor vakantiegangers om op vakantie naar Griekenland te gaan, zijn zeer uiteenlopend. Het kan liefde voor de oudheid zijn, maar ook verlangen naar zon, zee en strand. Juist omdat de redenen om op vakantie naar Griekenland te gaan zo uiteenlopend zijn, heeft iedereen ook weer een andere voorkeur qua eiland en plaats.

Zo blijkt uit een onderzoek onder de meest geboekte bestemmingen in Griekenland dat 28,6% naar Corfu op vakantie gaat. De eilanden die deze top 5 opvolgen zijn: Kos ( 20,2%), Kreta (14,3%), Zakynthos (11,1%) en Rhodos (5,8%).

1. Corfu

Uit ons onderzoek naar de meest geboekte bestemmingen blijkt dat tot nu toe 28,6% vakantiegangers naar Corfu gaat. Hiervan gaat 39% naar Gouvia. Dit is de meest levendige badplaats van Corfu en een paradijs voor watersporters. Maar ook voor een culturele vakantie zit je goed in Gouvia. De belangrijkste reden waarom mensen naar Corfu gaan is vanwege de veelzijdigheid. Daarnaast worden schitterende stranden en mooie bezienswaardigheden ook als redenen genoemd.


2. Kos

Op het eiland Kos is Kos-stad de populairste bestemming. Ruim 20,2% heeft tot nu toe via Jiba hun Griekse vakantie naar deze hoofdstad geboekt. Ook hier is dit de meest levendige badplaats van het eiland. Er zijn veel bars, discotheken en restaurants te vinden, wat het avond- en nachtleven erg aantrekkelijk maakt. Maar wat Kos-Stad ook erg aantrekkelijk maakt zijn de vier zand-/kiezelstranden die rondom de stad liggen. D it is dan ook een van de redenen die mensen aangeven, waarom ze op vakantie gaan naar Kos. Andere redenen zijn de kleinschaligheid, de typische Griekse sfeer die er hangt en heel verrassend: Kos is een echt fiets-eiland!

3. Kreta

De populairste bestemming op Kreta blijkt niet Chersonissos te zijn maar Ammoudara. Chersonissos is een goede derde, maar is al lang niet meer zo populair als het voorheen was. Plaatsen die het ook goed doen zijn Stalis, Agia Pelagia en Gouves. In de naastgelegen taartdiagram is te zien dat de verschillen tussen de plaatsen niet heel groot zijn. We kunnen dus zeggen dat er niet een specifieke plaats is waar mensen graag heen gaan op Kreta, maar dat het puur het eiland zelf is wat ze aantrekt. Dit blijkt ook uit de redenen die worden opgegeven. Zo zeggen veel vakantiegangers dat de veelzijdigheid van Kreta ze aantrekt, maar ook de mooie stranden en echte authentieke Griekse dorpjes.


4. Zakynthos

De meest gewilde vakantiebestemming op Zakynthos is Argassi. 11,1% heeft tot nu toe via Jiba hun Griekse vakantie naar dit plaatsje geboekt. Een belangrijke reden die wordt opgegeven is vanwege de kindvriendelijke stranden. Daarnaast is Laganas ook populair, dit is de bekendste badplaats van het eiland. We zien dat de Nederlanders hier niet alleen heen gaan voor zon, zee en strand maar vooral omdat het eiland zelf zo bijzonder is. Je kunt hier heerlijk de rust opzoeken en heel bijzonder zijn de schildpadden die hier elk jaar weer terug komen om hun eieren te leggen.

5. Rhodos

Rhodos is een stuk minder populair dan de andere eilanden, maar nog steeds gaat 5,8% van de mensen die Griekenland bezoeken hier naartoe. Een derde hiervan gaat naar Faliraki. Deze plaats staat vooral bekend om de mooie en lange stranden. Daarnaast is het centrum van Faliraki zowel overdag als ís avonds gezellig! Vanaf hier kan je heel makkelijk bij Rhodos-stad komen en dat is dan ook wat veel mensen doen als zij op Rhodos zijn. Dit is namelijk een prachtige oude stad.

We zien dat de redenen om naar een bepaald eiland te gaan verschillen. De meeste vinden mooie stranden en een gezellig centrum belangrijk, maar enkele vinden het ook juist leuk om naar een bijzonder eiland te gaan. Zoals je op Zakynthos goed kunt zien.

Tegelijkertijd met dit onderzoek hebben wij ook een onderzoek uitgevoerd onder de Facebook fans van Jiba. Hierin vroegen wij aan de fans wat zij het mooiste Griekse eiland vinden. Het bleek dat hier hele andere resultaten uitkwamen dan uit het onderzoek naar het aantal meest geboekte vakanties. De eilanden die het meest genoemd werden als mooiste eilanden van Griekenland waren Kreta (17,9%), Samos (13,2%), Rhodos (13%), Thassos (10,4%) en Zakynthos (8,9%).

Dit verschil kan veroorzaakt worden door het feit dat mensen de wens hebben om naar een bepaald eiland te gaan, maar dit uiteindelijk nooit waar maken. Een andere reden kan zijn dat deze bestemmingen goedkoper zijn en dat de prijs dan toch belangrijker is.